Atunci când o problemă devine un avantaj

07/06/2018
de catre Robert Frohlich
test

Atunci când o problemă devine un avantaj

Gândiți-vă la provocările cu care vă confruntați în fiecare zi, chiar dacă sunt personale sau profesionale. Există o satisfacție imensă pe care o aveți în momentul în care găsiți un mod de rezolvare și puneți soluția în practică.

Însă, uneori, o problemă poate reprezenta un avantaj.

Transformarea provocărilor în avantaje se află în centrul acțiunilor SKF. Deși schimbările pe care le dezvoltăm pot fi de dimensiuni reduse, știm că atunci când sunt construite într-o manieră inteligentă și inovatoare, ele pot fi transformative.

Este posibil să credeți că sună puțin ambiguu sau mult prea ambițios, dar gândiți-vă la rulmenții utilizați la cuptoarele de copt și alte aplicații folosite la temperaturi ridicate.

La temperaturi care depășesc 180 de grade Celsius și niveluri excesive de umiditate, nu este vorba de "dacă" rulmenții se vor uza, este vorba de "când" se vor uza. Deoarece condițiile extreme degradează lubrifiantul din rulment, contactul metal-metal crește și uzura se intensifică. Defecțiunea nu va întârzia să apară, cu excepția cazului în care rulmentul este lubrifiat la intervale frecvente.

Luând în considerare aceste aspecte, relubrifierea nu este o activitate ușoară. În primul rând, trebuie să așteptați să se răcească cuptotul și să ajungă la o temperatură sigură. Apoi, rulmenții trebuie scoși, curățați și reinstalați. Pe ansamblu, este un proces care vă poate opri producția timp de mai multe zile. Această rutină complicată de întreținere pare a fi singura opțiune.

Dar chiar așa este?

Aceasta este problema pe care inginerii noștri au analizat-o. Ceea ce au descoperit este că aceste condiții extreme nu trebuie întotdeauna să reprezinte o problemă - ele pot fi un avantaj.

Privind lucrurile din această perspectivă, a rezultat un rulment cu o proiectare inovatore care folosește căldura și umiditatea, ce provin de la cuptoare, pentru a preveni uzura și pentru a îmbunătăți considerabil performanța.

Cu ajutorul unei colivii din grafit, rulmenții SKF pentru temperaturi ridicate sunt adaptați pentru a rezista chiar și celor mai extreme temperaturi.

Sistemul de lubrifiere ce împiedică contactul metal-metal și faptul că nu necesită relubrifiere constantă, fac ca acești rulmenți să funționeze optim chiar și în acele condiții cu temperaturi foarte mari.

Ce înseamnă acest lucru pentru dumneavoastră? Veți putea crește activitatea de producție și veți scădea timpii de nefuncționare. Puteți să reduceți costurile de întreținere și impactul asupra mediului prin reducerea cantității de lubrifianți și a materialelor de curățare.

Astfel, puteți transforma o problemă într-un avantaj.