Rulmenți pentru echipamente de prăjire

07/06/2018
de catre Robert Frohlich

Vă amintiți de vechiul proverb care începe cu"Din cauza unui cui s-a pierdut un război"? Nu voi expune totul aici, dar povestea continuă să explice cum lipsa unui cui dintr-o potcoavă duce la încetinirea calului, care duce la imposibilitatea de a transmite un mesaj și așa mai departe, până la pierderea unui război.

Este suficient să spunem: lucrurile mici pot însemna uneori foarte mult.

Pe piață, concurența este acerbă și, dacă nu vă ocupați de lucrurile mici în mod consecvent, atunci cota dumneavoastră de piață poate fi preluată ușor de o mulțime de alte companii ce așteaptă acest lucru. La SKF, proiectăm componente rotative pentru a preveni apariția unui lanț catastrofal de rezultate, cum este cel descris în proverb. De ce? Pentru că știm ce se va întâmpla la sfârșit: echipamentul dumneavostră de prăjire se va defecta.

Reducerea timpului de producție și scăderea veniturilor reprezintă consecințe ale defectării echipamentelor. Dacă un rulment se defectează, producția poate fi oprită pentru mai multe zile sau, mai rău, produsele trebuie aruncate sau retrase din producție. În cele din urmă, toate aceste probleme vor avea ca rezultat creșterea considerabilă a costurilor, scăderea veniturilor și afectarea imaginii companiei.

Din acest motiv noi, la SKF, ne-am concentrat atenția asupra "cuiului" din industria unde se folosesc echipamentele de prăjire, adică asupra rulmentului propriu-zis. Inginerii noștri au realizat o nouă analiză asupra acestor rulmenți și a mediului lor de funcționare. Ce înseamnă fierbinte? Lubrifierea cu vaselină este întradevăr necesară?

Pornind de la aceste întrebări, ei au venit cu o nouă abordare și au dezvoltat un design inovator ce este extrem de rezistent la căldură și la coroziune. Cel mai bine este ca uleiul folosit la prăjit să fie utilizat ca lubrifiant, deci nu mai este necesară relubrifierea. Această tehnologie de rulmenți vă poate oferi până la 16.000 de ore de funcționare, de peste două ori mai mult decât durata de viață a rulmenților tradiționali.

Opriți-vă pentru o clipă și imaginați-vă ce economii puteți face aici - perioadele de nefuncționare, costul, orele de mentenanță și multe altele.

"Din cauza unui cui" poate fi o expresie străveche, dar cred cu siguranță că uneori vechile proverbe încă se aplică, chiar și în lumea modernă, hiper-competitivă a afacerilor.