Tehnologii cu unsoare solida

07/06/2018
de catre Robert Frohlich


Ce puteți face în 5 minute?

Când aveți 5 minute libere, gândiți-vă ce ați putea face în tot acest timp.

Faceți o cafea? Categoric. Faceți o rezervare pentru cină? Neapărat. Răspundeți la unele e-mail-uri? Cu siguranță.

Inspectați sute de rulmenți pentru a identifica rulmentul defect urmând ca apoi să-l înlocuiți?

Cel mai probabil nu veți proceda așa, dar aceasta este situația cu care se confruntă mulți dintre clienții noștri din industria de panificație.

Este o problemă ce apare la cuptoarele industriale din panificație, ce produc pâine prin procesul de coacere. Deși acest lucru nu este un mediu deosebit de cald, umiditatea este semnificativă. Odată cu formarea ei, umezeala va intra în mod inevitabil în rulmenți, determinând emulsifierea grăsimii și necesitatea de a relubrifia rulmenții.

Atunci când lubrifiantul își modifică gradul de consistență la acest nivel, pot apărea pierderi și riscuri de contaminare și pot crește șansele de defecțiuni. Aceste defecțiuni obligă echipele de întreținere să intervină. În mod obișnuit, acestea vor avea doar 5 minute la dispoziție pentru a detecta rulmentul defect și a remedia problema, înainte ca procesul de producție să fie oprit și toate echipamentele ce conțin pâine și aluaturi să fie dezmembrate.

Cinci minute nu reprezintă mult timp, mai ales dacă vă gândiți cât de dificil poate să fie să lucrați în medii umede. Din acest motiv, am gândit o abordare diferită: proiectarea de rulmenți care se potrivesc perfect acestor condiții unice de funcționare, ce ajută brutăriile și alți producători să evite întreținerea în medii umede.

Exact acest lucru am făcut: am creat rulmenții SKF care utilizează tehnologia de lubrifiere cu unsoare solidă. Tehnologia noastră este bazată pe o matrice de polimeri bogată în ulei - în loc de unsoarea tradițională – ce oferă o barieră puternică împotriva umezelii, ajutând la eliminarea emulsiilor și scurgerilor. Rulmenții au capacitatea să asigure o lubrifiere corectă în orice moment și pentru o perioadă mai lungă de timp.

În acest fel, veți putea evita acele cinci minute frenetice în care echipa dumneavoastră de întreținere caută peste tot acel rulment care este defect. În plus, prin împiedicarea scurgerilor de lubrifianți, veți crea condițiile de lucru mult mai sigure, evitând în același timp riscurile de contaminare.

Acest lucru înseamnă mai puține ore pierdute, atât pentru opririle de producție planificate, cât și pentru cele neplanificate, ceea ce vă ajută să creșteți producția. Prin scăderea perioadei de timp pe care o petreceți înlocuind rulmenți, echipa dumneavostră va avea mai mult timp – mult mai mult de cinci minute – disponibil pentru a sprijini alte inițiative.